Anàlisis de resultats
L'enquesta l'han respòs un total de 60 persones a partir de 60 anys de la ciutat de Lleida. A continuació mostrarem l'anàlisi de resultats de les diferents preguntes realitzades, en cada una d'aquestes es mostrara un gràfic de sectors per veure graficament els resultats corresponents i una breu explicació per simplificar més la seva comprensió. Tot aixó acompanyat de la taula de freqüències corresponent.
Abans de començar amb l'anàlisi pur de les enquestes, cal fer menció dels items bio-demogràfics analitzats (bloc 1). Pel que fa a la variable qualitativa del sexe, aquesta es dividideix per parts iguals en un 50% (30 homes i 30 dones).
Pel que fa a la variable qualitativa de l'edat, trobem els següents resultats:
De forma que podem dir que la gran majoria dels enquestats, un 72% (Grups d'edat entre 60 i 65 anys, 65 i 70 anys i 70 i 75 anys), es troben entre les edats compreses de 60 i 75 anys.
De forma que podem dir que la gran majoria dels enquestats, un 72% (Grups d'edat entre 60 i 65 anys, 65 i 70 anys i 70 i 75 anys), es troben entre les edats compreses de 60 i 75 anys.
Per acabar amb les preguntes d'items bio-demogràfics cal fer menció de la següent pregunta.
A continuació expossarem els resultats del bloc 2, preguntes d'opinió personal que hem realitzat en l'enquesta.
La gran majoria dels enquestats enten que té una bona relació amb els seus familiar, aixó o podem entendre amb les respostes d'un 66% dels enquestas, ja que segons ells aquestes relacions són freqüents (41%) i diàries (25%).
El que podem percebre amb aquestes respostes es que la gent gran que té informació sobre les residències en té una bona valoració (43%), a la vegada que també falta informació sobre les residències de jubilats ja que un 35% ns/nc sobre la qualitat d'aquestes, el que suposa que entre les dues respostes sumi un 78% del total de les respostes.
Ens les dos preguntes anteriors, com mostren les gràfiques podem confirmar que la gent gran avui en dia, es sent feliç (80% de les respostes), el que té força relació amb l'altra pregunta on un 73% d'ells creus que aprofita els dies, el que entenem que deriva en gran part de la felicitat.
A continucació ens centrarem en les preguntes del bloc 3 (vida activa), que tracten sobre aficions, activitats, etc. I si aquestes les consideren favorables o no.
En la primera de les pregüntes d'aquest bloc podem destacar a 4 de les 6 activitats que donàvem cop a possibles respostes, ja que totes elles estan entre l'elecció de 44 a 49 dels enquestats de 60 d'ells (Estar amb els amics, estar amb la família, cinema i televisió i joc de taula i atzar). El que passat amb % vol dir que aquestes aficions estan entre les preferides d'un 73'3 (44 persones) dels enquestats i un 81'6% (49 persones).
Com podem obersvar en la gràfica només un 33% de la població pràctica esport, per contra d'un 67% que no en realitza.
En canvi podem observar com més de la meitat dels enquestats si que visita el casal social o la llar de jubilats (55%, 43% normalment i 12% diariament), a més a més que ocasionalment també el visiten un 22% i és solament un 23% que no hi va mai.
Per ùltim podem veure com els enquestats estàn força dividits en l'interès que mostren cap a les activitats que s'hi realitzen a la localitat, ja que si sumem els que fan alguna activitat (17%) i els que no en fan però voldrien saber informació sobre elles (38%), suma un total del 55%, per contra d'un 45% entre les persones que si que saben de les activitats pero no l'hi interesen (25%) i les que no en saben res però tampoc els hi interesa (20%)
Per acabar mostratrem els resultats i gràfics d'aquelles preguntes que tracten sobre diferents temes generals del dia a dia, com poden ser la salut i la seva seguretat dins de casa.
Amb les respostes dels enquestats, hem de dir que la gent gran creu que té uns hàbits saludables (87% diu que sí), per només un 13% que diu que no, el que caldria saber i aprofunditzar més en un projecte posterior, quins són aquests hàbits que ells consideren com a saludables.
Pel que fa al tema de la medicina un 60% de la gent gran pren algun tipus de medicació de manera diària, per un 40% que no en pren, el que ens informa que es un sector de la societat força medicalitzat.
Endinsanos en un tema més tabú com pot ser el sexe per a la gent gran, un 58% reconeix que no té cap pràctica sexual avui en dia i un 25% nomes de forma ocasional o esporàdica. El que entenem que passa a ser algo en segon pla.
Per acabar i no per què sigui menys important, la gent gran en general es sent segura en el seu habitatge habitual (78%), solament un 22% no s'acostuma a sentir segura dins d'ell, caldria saber dins d'aquest 22% quin és el seu habitatge habitual (casa propia, casa dels fills, residència, etc.)
Heu utilitzat una eina fenomal per donar a coneixer com esta la situació de la gent gran! em sorpren l'index tant alt de gent gran que només veu la familia ocasionalment dona molt a reflexionar. també conve destaca com la gent gran realitza activitats de forma diaria i encara es voldria assebentar de coneixer-ne de noves.
ResponderEliminarMeritxell D.